DAYAK under pressure
Langs de Zijderoute door de Chinese woestijn

Mogelijke route voor een rondreis vanaf Beijing:
Met het vliegtuig van Beijing naar Urumqi
Van Urumqi met een busje naar het Hemelse meer Tian Shi
Terug naar Urumqi en met de bus naar Turfan
Met de trein naar Dunhuang
Met de trein naar terug Beijing


Urumqi:

Hoofdstad van de provincie Xinjiang. Grootste stad in het Noordwesten van China. Inwoners van Xinjiang voor ruim 70% Oeigoeren, moslims van etnisch-Turkse afkomst. Overal in Xinjiang immigratie van Han-Chinezen. In het (recente) verleden onlusten en roep om onafhankelijkheid. Hoewel de provincie arm en afgelegen is, is Urumqi de laatste tijd booming en voorzien van shopping malls en KFC's.

Tienshi:
Hemels meer te midden van de hoge bergen van de Tian Shan. Overnachten bij een locale Kazakken-familie in een traditionele yurt (=ronde tent). Adembenemende en poetische ervaring!

Turfan:
Turfan is een oase in de Gobi woestijn. Het is stoffig met veelal lemen huizen en deels ongeplaveide wegen, overdekt met druivenranken tegen de zon. Bazars, moskeeen, de Emin Minaret.
Turfan was een belangrijke stad aan de oude Zijde-route. In de omgeving veel interessante bezienswaardigheden: de grotten met de Duizend Boeddha's van
Bezeklik, de ruïnes van de oude stad Gaochang, de ruïnes van Jiaohe, de 'Flaming Mountains' in de woestijn.

Dunhuang:
Een oasestad in de provincie Gansu en in de oudheid een pleisterplaats voor reizigers langs de zijderoute. In de grotten rond de stad ontstonden boeddistische tempelcomplexen (bijvoorbeeld Mogao).
Goede gelegenheid voor een kameeltocht door de enorme zandduinen.


Opties Dunhuang - Beijing:
  • Via Lanzhou voor een boottocht op de Gele Rivier naar de Bingling tempel, grotten met boeddhistische beelden en een grote Maitreya Boeddha, hoog boven de rivier.

  • Via Xiahe, vlak bij lanzhou, om het Tbetaanse Labrang klooster te zien en een indruk te krijgen van het leven in Tibet zonder daadwerkelijk de tibetaanse grens te passeren.
Xiahe

Labrang Monastery
  • Via Datong voor nog meer grotten, boeddhistische beelden en de hangende tempel.

  • Via Xian voor een blik op het beroemde terracotta leger.

Poster Lite theme by ThemeFlood