DAYAK under pressure
De uitlopers van de Himalaya

trein naar Simla:

Vanuit Delhi rijden er treinen naar Simla, een 'hillstation' aan de voet van de Himalaya. Een prachtige reis!

Dharamsala:
McLeod Ganj bij Dharamsala is de woonplaats van de Dalai Lama en van talloze Tibetaanse vluchtelingen. Bezoek het kinderdorp, de instituten voor Tibetaanse cultuur en het Tsuglagkhang Complex, waar de Dalai Lama woont. Of maakt een wandeling in de bossen. Wij sliepen in het Pema Tang Guesthouse, met prachtig balkon tegen de berghelling en met uitzicht op het Tsuglagkhang Complex. Goede kamers, goed eten.

Manali:
Manali is relaxed, maar toeristisch. Vooral in Oud-Manali veel winkeltjes, eetgelegenheden en het plaatselijke equivalent van de Nederlandse koffieshops.
Wij sliepen in Pine Wood Hotel, een oude engelse villa. Sfeervolle vergane glorie, prettige tuin. Van Manali uit zijn makkelijk trips en treks te regelen, bijvoorbeeld een aantal dagen per jeep naar de Spiti vallei. Of vervoer voor de bus naar Leh in Ladakh. De busreis duurt min. 2 dagen. De route is begaanbaar tussen juni en september. Ben je eerder of later in het seizoen dan is het aan te raden deze reis in een andere volgorde te doen en te vliegen van Delhi naar Leh.
Alternatieve route: Delhi, Simla (trein), Manali (bus), Spiti (jeep), Dharamsala (bus), Delhi (nachttrein), Leh (vliegtuig), Delhi (vliegtuig)

Spiti:
Via Rohtang La (3978) naar het adembenemende meer Chandratal (Moon Lake) en over de Kunzom La (4551) naar Losar voor een overnachting. Wij hadden hier last van de hoogte, maar de problemen verdwenen de volgende dag snel, toen we afdaalden in de Spiti vallei. In Kaza sliepen we in Sakya's Abode, prettige plek, mooie tuin. Vanuit Kaza zijn verschillende Gompa's te bezoeken. Sommigen, zoals Ki Gompa, liggen spectaculair tegen de berghelling.

Ladakh:
Landschap dat aan Tibet doet denken, stoffig en woest. Veel middenstand in Leh van elders in India en uit Tibet. Vanuit Leh zijn trips en treks te regelen. Wij gingen per jeep naar Lamayuru en naar Diskit en maakten tochten in de omgeving.
Poster Lite theme by ThemeFlood