DAYAK under pressure
De Himalaya in Bhutan

Het koninkrijk
Bhutan ligt ingeklemd tussen 2 grootmachten en vormt zo een buffer tussen India in het zuiden en China in het noorden. Met India zijn de banden hecht en onderweg in Bhutan zie je dan ook veel indiase vrachtwagens, wegwerkers en soldaten. De grens met China is gesloten.
Bhutan was heel lang min of meer afgezonderd van de rest van de wereld maar dat verandert langzaam. Westerse zaken zoals TV's, computers en mobiele telefoons zijn ook hier gemeengoed geworden. De
koning van Bhutan stelt geluk echter niet gelijk aan economische groei en bedacht de term Bruto nationaal geluk. Daarmee wordt een systeem van denken bedoeld waarbij de welvaart in een samenleving niet slechts beschreven wordt in economische termen (bruto nationaal product) maar ook in termen van geluk en geestelijke en sociale ontwikkeling.

Om massatoerisme te voorkomen, is het duur om als toerist Bhutan te bezoeken, Je kunt alleen een visum krijgen door een reis te boeken bij een door de Bhutaanse overheid erkend reisbureau. De kosten zijn rond de 250 US$ per dag, inclusief (luxe) hotel, gids en chauffeur. Er wordt echter gewerkt aan een hervorming van dit systeem, zodat bezoekers een keuze kunnen maken uit verschillende tarieven, afhankelijk van het niveau van de accommodatie en dergelijke.
 • Taktsang (Tijgersnest) klooster
  Taktsang (Tijgersnest) klooster
 • uitzicht op Paro vanaf de Dzong
  uitzicht op Paro vanaf de Dzong
 • de markt in Paro
  de markt in Paro
 • boogschieten is de nationale sport van Bhutan
  boogschieten is de nationale sport van Bhutan
 • Kiychu klooster
  Kiychu klooster
 • de Haa Vallei
  de Haa Vallei
 • Thimpu College of arts
  Thimpu College of arts

Poster Lite theme by ThemeFlood